Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Αποστολή: Κάτι μέσα από το οποίο βλέπεις

Καλοκαιρινή Εκστρατεία 2016

28 Ιουνίου , 2016

Κάθε νύχτα, κοίταζε ο Γαλιλαίος μέσα από το τηλεσκόπιό του και σημείωνε κάθε τι που παρατηρούσε. Ύστερα, δημοσίευσε τις παρατηρήσεις του σ’ ένα βιβλίο που το ονόμασε Ο Αγγελιοφόρος των Αστεριών.
«Είναι όμορφο πράγμα και χορταστικό για τα μάτια ν’ αντικρύζεις το σώμα του φεγγαριού…
Το φεγγάρι δεν είναι ντυμένο με μια λεία, στιλπνή επιφάνεια, αντίθετα είναι τραχύ και ανώμαλο… σκεπασμένο παντού, όπως και η επιφάνεια της γης με τεράστιες προεξοχές, βαθειές κοιλάδες και χάσματα.
Παρατήρησα τη φύση και την υφή του Γαλαξία. Με τη βοήθεια του τηλεσκοπίου τον περιεργάστηκα τόσο άμεσα, και με τέτοια βεβαιότητα ώστε όλες οι πτυχές που προβλημάτιζαν αιώνες τώρα τους φιλοσόφους, έχουν ξεδιαλυθεί και επιτέλους λυτρωθήκαμε από τις φλύαρες συζητήσεις επί του θέματος. Ο γαλαξίας δεν είναι παρά ένα πλήθος αμέτρητα αστέρια συγκεντρωμένα σε συστάδες.
Peter Sis, Ο Αγγελιοφόρος των Αστεριών, μτφ. Μαίρη Κιτροέφ, Ποταμός 1996

Αποστολή: Γίνε εξερευνητής του κόσμου και μοιράσου το δικό σου εύρημα από την σημερινή αποστολή στα κοινωνικά δίκτυα. Ανάρτησε ένα σχόλιο, μια φωτογραφία, ένα βίντεο, ένα απόσπασμα σε συνδυασμό με το hashtag #ΚΕ2016gr και αντιγράφοντας αυτό το κείμενο πάρε μέρος στο πανελλήνιο παιχνίδι εξερεύνησης της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος!