Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Αποστολή: Μερικά χαλικάκια

Καλοκαιρινή Εκστρατεία 2016

13 Ιουλίου , 2016

Εικονογράφηση του Gustave Doré από την έκδοση Les Contes de Perrault του 1867.

“Πήγαν σ’ ένα δάσος πολύ πυκνό όπου, δέκα βήματα πιο πέρα, δεν έβλεπε ο ένας τον άλλο. Ο ξυλοκόπος άρχισε να κόβει ξύλα και τα παιδιά του να μαζεύουν φρύγανα να φτιάξουμε δεμάτια. Ο πατέρας κι η μητέρα, όταν τα είδαν απορροφημένα στη δουλειά τους, απομακρύνθηκαν λιγάκι κι ύστερα έφυγαν από ένα κρυφό μονοπάτι.
Όταν τα παιδιά είδαν πως είχαν μείνει μόνα τους, άρχισαν να κλαίνε και να φωνάζουν, μ’ όλη τους τη δύναμη. Ο Δαχτυλάκης τα άφηνε να φωνάζουν, ήξερε εκείνος από πού θα γύριζαν στο σπίτι, γιατί, εκεί που περπατούσε, έριχνε στο δρόμο τα άσπρα χαλικάκια που είχε στις τσέπες του.”

Από το παραμύθι του Charles Perrault, Ο Δαχτυλάκης, στη συλλογή Τα παραμύθια του Perrault, μτφ. Δέσποινα Καμπάνη-Δετζώρτζη, Άγρα, 1985

Αποστολή: Γίνε εξερευνητής του κόσμου και μοιράσου το δικό σου εύρημα από την σημερινή αποστολή στα κοινωνικά δίκτυα. Ανάρτησε ένα σχόλιο, μια φωτογραφία, ένα βίντεο, ένα απόσπασμα σε συνδυασμό με το hashtag #ΚΕ2016gr και αντιγράφοντας αυτό το κείμενο πάρε μέρος στο πανελλήνιο παιχνίδι εξερεύνησης της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος!