Εργαστήρια Ευχών σε όλη την Ελλάδα

xmas-letters.jpg

Μια φορά κάθε χρόνο ο ουρανός ανοίγει αργά τη νύχτα κι όσες ευχές προλάβεις να ευχηθείς, εκείνη τη στιγμή, πραγματοποιούνται. Αυτά τα Χριστούγεννα η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος προσκαλεί τα παιδιά όλων των βιβλιοθηκών του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών να στείλουν τις ευχές τους για να τη συνοδεύουν στο καινούργιο της σπίτι το 2017.

Τις επόμενες ημέρες, ένα δημιουργικό εργαστήριο ευχών θα πραγματοποιηθεί σε 70 βιβλιοθήκες σε όλη την Ελλάδα, αξιοποιώντας υλικό και οδηγίες που θα σταλούν από την Εθνική Βιβλιοθήκη. Το εργαστήριο θα στηρίζεται πάνω σε αποσπάσματα από βιβλία που τα παιδιά θα πρέπει να μετατρέψουν σε μια ευχή για το νέο έτος. Οι ευχές των παιδιών θα σταλούν ταχυδρομικά στην Εθνική Βιβλιοθήκη και θα κρεμαστούν σε ειδική κατασκευή προκειμένου να στολίσουν το νέο της σπίτι στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Το δημιουργικό αυτό αποτέλεσμα θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά οι επισκέπτες των νέων εγκαταστάσεων της Εθνικής Βιβλιοθήκης από τις 15 Δεκεμβρίου έως τις 15 Ιανουαρίου. Οι λέξεις των παιδιών από διαφορετικές πόλεις και χωριά της Ελλάδας θα είναι το πρώτο υλικό που θα κάνει ποδαρικό, προτού τα ράφια αρχίσουν να γεμίζουν από βιβλία κατά τη διάρκεια του 2017.

> Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων ανά βιβλιοθήκη και ανά ημέρα!

Ενήλικες μπορούν να συμμετέχουν στη δράση διαδικτυακά και να μοιραστούν τις ευχές τους για την μετεγκατάσταση της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος στα κοινωνικά δίκτυα, ακολουθώντας την παρακάτω δομή στην ανάρτηση τους:

#forEBEr
[επιλεγμένο μικρό λογοτεχνικό απόσπασμα]
H ευχή μου για το 2017 είναι…[ευχή εμπνευσμένη από το απόσπασμα]
Το 2017 η @Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος ετοιμάζεται για την μεγάλη μετεγκατάσταση στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος #SNFCC. Κάθε τί μεγάλο ξεκινά από πολλές μικρές ευχές, από λέξεις με ουσία που υφαίνονται από κάθε γενιά για να δημιουργήσουν καινούργια νοήματα. Στείλε τη δική σου ευχή για το 2017 επιλέγοντας ένα μικρό απόσπασμα από το αγαπημένο σου βιβλίο. Ανάρτησε την ευχή σου στα κοινωνικά δίκτυα με το hashtag #forEBEr και πάρε μέρος σε ένα ταξίδι έμπνευσης για μικρούς και μεγάλους!

_________

Μετά από σχετικά αιτήματα από βιβλιοθήκες που είναι υπό ένταξη στο Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών αλλά και από σχολεία και άλλους φορείς που θέλουν να συμμετέχουν στη δράση, η Εθνική Βιβλιοθήκη δημοσιεύει ανοιχτά το υλικό για την υλοποίηση του Εργαστηρίου Ευχών προκειμένου να αξιοποιηθεί για εκπαιδευτικούς λόγους από κάθε ενδιαφερόμενο. Προκειμένου το δέντρο των ευχών στις νέες εγκαταστάσεις της Εθνικής Βιβλιοθήκης στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος να κατασκευαστεί στις 15 Δεκεμβρίου 2016, οι φάκελοι με τις ευχές των παιδιών θα πρέπει να αποσταλούν ταχυδρομικά έως τις 10 Δεκεμβρίου 2016 στην διεύθυνση:

Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
υπόψιν κ.Γρηγόρη Χρυσοστομίδη
Πανεπιστημίου 32
10679 Αθήνα

Οδηγίες Υλοποίησης Εργαστηρίου Ευχών

Υλικό προς εκτύπωση

Η ιστορία των τριών ευχών

“H ιστορία των τριών ευχών” αποτελεί κεφάλαιο του βιβλίου “Ιστορίες για παιδιά” του Ισαάκ Μπάσεβις Σίνγκερ · μετάφραση Ανθή Λεούση · εικονογράφηση Μυρτώ Δεληβοριά. – 1η έκδ. – Αθήνα : Βιβλιοπωλείον της Εστίας, 2005. – 179σ. : εικ. · 23×17εκ. 

 

 

scroll to top