Ενημερωτική Συνάντηση ΚΕ2017

webinar.jpg

Το Σάββατο 20/05/2017, ώρες 11:00 – 14:00 στο νέο κτήριο της Εθνικής Βιβλιοθήκης, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική συνάντηση για τα μέλη του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών που συμμετέχουν στην Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2017. Στη συνάντηση θα συμμετέχουν με φυσική παρουσία 50 εκπρόσωποι βιβλιοθηκών από την Αττική, ενώ περισσότερα των 100 μελών από όλη την Ελλάδα αναμένεται να συμμετέχουν διαδικτυακά, μέσω της ζωντανής αναμετάδοσης της συνάντησης σε κρυφό σύνδεσμο του ΔΕΒ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει καλωσόρισμα από τον Γενικό Διευθυντή, ενημέρωση για το θέμα και τις επιμέρους δράσεις της ΚΕ2017, καθώς και εκπαιδευτικές εισηγήσεις για την αξιοποίηση των social media, της πλατφόρμας επικοινωνίας basecamp και της ιστοσελίδας ΔΕΒ. Οι συμμετέχοντες που θα συνδεθούν στο livestreaming θα έχουν την ευκαιρία να υποβάλλουν ερωτήσεις μέσω livechat, οι οποίες θα απαντώνται προφορικά ή γραπτά από την ομάδα συντονισμού της ΚΕ2017.

Η ενημερωτική αυτή συνάντηση αποτελεί την πρώτη πιλοτική διοργάνωση τύπου webinar, στο πλαίσιο της προσπάθειας αναβάθμισης των ψηφιακών υπηρεσιών  που παρέχει η Εθνική Βιβλιοθήκη προς το Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών, αξιοποιώντας τις υποδομές του νέου κτηρίου. Στόχος είναι οι νέες εγκαταστάσεις να αποτελέσουν φυσικό χώρο συνάντησης και εκπαίδευσης των μελών, προσφέροντας ειδικά προγράμματα με πανελλήνια αναμετάδοση.

Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2017 θα ξεκινήσει στις 15 Ιουνίου 2017 με τελετή έναρξης στον Πύργο Βιβλίων της ΕΒΕ στο ΚΠΙΣΝ και θα ολοκληρωθεί στις 8 Σεπτεμβρίου 2017.

 

 

scroll to top