ΑλλάΖΩ Σελίδα… στον χρόνο!

_Χρόνο__network960x540.gif

«Δυο μανίες είχε από μικρός ο κύριος Λεονάρντο: Να σκαρώνει ιστοριούλες στο χαρτί και να λαβαίνει γράμματα και κάρτες. Και το ήξερε καλά πως για να χτυπά ο ταχυδρόμος συχνά την πόρτα του, έπρεπε κι αυτός να στέλνει γράμματα και κάρτες ολοένα. Τα τελευταία όμως χρόνια τον είχε πιάσει το παράπονο. Όλο και πιο λίγο έγραφαν οι άνθρωποι…»

Μπουλώτης, Χ. (2010). Επτά ιστοριούλες γιορτινές και παράξενες, επτά. Polaris.

Τα Χριστούγεννα είναι μια μεγάλη γιορτή, μια γιορτή αγάπης, ένα μοίρασμα μεταξύ των ανθρώπων με αφορμή τη γέννηση του Χριστού. Συνήθως, τις μέρες των Χριστουγέννων  τις περνάμε με τα αγαπημένα μας πρόσωπα, μοιραζόμαστε στιγμές ξεγνοιασιάς και δημιουργούμε αναμνήσεις. Μικροί και μεγάλοι συγκεντρωνόμαστε γύρω από το στολισμένο δέντρο, απολαμβάνουμε τα παραδοσιακά γλυκά και φαγητά, ανταλλάσσουμε δώρα, χαρίζουμε ευχές και αγκαλιές. Τι γίνεται όμως όταν η περίεργη συγκυρία που βιώνουμε επιβάλλει αποστάσεις και οι περισσότεροι αγαπημένοι μας είναι μακριά, ή και όχι τόσο μακριά, αλλά δεν μπορούμε να τους συναντήσουμε; Άραγε πριν τις ευχές με email, viber, facebook, τα περίτεχνα «αυτοκόλλητα» και τα πρωτότυπα gif πώς στέλναμε τα μηνύματα και τις ευχές μας στα αγαπημένα μας πρόσωπα; Τι έκανε ο κόσμος πριν την εφεύρεση του υπολογιστή και του ίντερνετ; Ήρθε η ώρα να γνωρίσουμε παραδοσιακούς τρόπους επικοινωνίας και να κάνουμε Χριστούγεννα όπως …παλιά! 

Η διαφορετική αυτή για όλους μας χρονιά έφτασε στο τέλος της και η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος αποστέλλει το εργαστήριο του νέου, χριστουγεννιάτικου κύκλου «ΑλλάΖΩ Σελίδα… στον χρόνο!» το οποίο έχει σχεδιαστεί για τον μήνα Δεκέμβριο. Τα μέτρα που έχουν ληφθεί μας ανάγκασαν και πάλι να μείνουμε μέσα, έτσι το εργαστήριο είναι σχεδιασμένο για υλοποίηση στο σπίτι. Σε αυτό, τα παιδιά θα κάνουν μια ιστορική αναδρομή στην επικοινωνία και τις ευχές και θα δημιουργήσουν μια ευχετήρια κάρτα για να τη στείλουν ταχυδρομικά σε μια βιβλιοθήκη του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών. 

Οι κάρτες αυτές θα αποτελούν μέρος της χριστουγεννιάτικης διακόσμησης στις βιβλιοθήκες, απόδειξη ότι η αγάπη ξεπερνά τα εμπόδια της απόστασης και μοιραζόμαστε ευχές. «Και του χρόνου…!» 

Αλλάζω σελίδα για μένα, για σένα, για τον κόσμο, τον πλανήτη, για όλους μας!

Πληροφορίες: https://network.nlg.gr/

network@nlg.gr

Hashtags: #karta_me_efxes

                #NLGoals

        #forEBEr

        #17SDGs

         #stivivliothiki

scroll to top