Παράταση προγράμματος “Σημεία Ανάγνωσης”

simeia.jpg

Στις 23 Απριλίου 2017 στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Βιβλίου, η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος δημοσίευσε ανοιχτή πρόσκληση για το πρόγραμμα “Σημεία Ανάγνωσης”, προσφέροντας ένα πλήρες εκπαιδευτικό πρόγραμμα στην ιστοσελίδα του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών.

Η ανταπόκριση των φορέων που δήλωσαν συμμετοχή στο πρόγραμμα ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Βιβλιοθήκες, σχολεία, κέντρα δημιουργικής απασχόλησης, πολιτιστικοί σύλλογοι, λέσχες ανάγνωσης, βιβλιοπωλεία, καφέ, ΜΚΟ και ομάδες πολιτών σε όλη την Ελλάδα αλλά και τη Διασπορά ξεκίνησαν να υλοποιούν τα εργαστήρια και να διερευνούν με δημιουργικούς τρόπους τι, πού, πότε, με ποιον και γιατί διαβάζουμε.

Εδώ και μέρες, με σημεία εκκίνησης από τα Χανιά μέχρι την Αλεξανδρούπολη, από το Λονδίνο μέχρι τη Μαριούπολη, δεκάδες φάκελοι με τα αποτελέσματα των εργαστηρίων καταφθάνουν ταχυδρομικά στις νέες εγκαταστάσεις της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος για να συνθέσουν την έκθεση “Σημεία Ανάγνωσης” η οποία είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 15 Ιουνίου 2017.

Δεδομένων των αιτημάτων για επέκταση του προγράμματος και προκειμένου τα εργαστήρια να πραγματοποιηθούν σε επιπλέον φορείς κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, η Εθνική Βιβλιοθήκη αποφάσισε τα εγκαίνια της έκθεσης “Σημεία Ανάγνωσης” να μετατεθούν χρονικά και να πραγματοποιηθούν με την τελετή λήξης της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2017 στις 8 Σεπτεμβρίου, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Σε αυτό το πλαίσιο, η προθεσμία για την αποστολή του υλικού μετατίθεται για τις 10 Αυγούστου 2017, προκειμένου να γίνει η απαραίτητη επεξεργασία και προετοιμασία της έκθεσης. Στο πλαίσιο της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2017 με θέμα “Περιπέτειες από σημείο σε σημείο” συνεχίζουμε να ενώνουμε σημεία ανάγνωσης όπου υπάρχει βιβλίο!

 

Photo credits: Search Παιδική Βιβλιοθήκη Κηφισιάς

scroll to top