Ιστορίες από Βιβλιοθήκη σε Βιβλιοθήκη

istories2.png

Στο πλαίσιο της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2017 που συντονίζει η ΕΒΕ, παιδιά από 49 Βιβλιοθήκες του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών (ΔΕΒ)  πλέκουν “ιστορίες από Βιβλιοθήκη σε βιβλιοθήκη”  και δημοσιεύουν ιστορίες με συμμετοχικό τρόπο.

Με αφετηρία 4 βιβλιοθήκες και 4 διαφορετικές φωτογραφίες, ξεκινά η συγγραφή 4 διαφορετικών ιστοριών που κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού θα ταξιδέψουν ταχυδρομικά “από σημείο σε σημείο” προκειμένου παιδιά από διαφορετικά μέρη της Ελλάδας να τις εξελίξουν συμμετοχικά. Σε κάθε σταθμό τα παιδιά κάθε βιβλιοθήκης συνδιαμορφώνουν την πλοκή της ιστορίας και προσθέτουν μία φωτογραφία η οποία αποτελεί σημείο εκκίνησης για το επόμενο κεφάλαιο που θα συγγράψουν τα παιδιά της επόμενης βιβλιοθήκης.  

Η ιδέα του εργαστηρίου “Ιστορίες από βιβλιοθήκη σε βιβλιοθήκη” αναδύθηκε από τα ίδια τα μέλη του ΔΕΒ  και στόχο έχει την διατοπική επικοινωνία, την από κοινού παραγωγή πρωτότυπου περιεχομένου αλλά και τη βιωματική συμμετοχή των παιδιών σε ένα πανελλήνιο δίκτυο που προάγει την ανάγνωση και τη δημιουργικότητα στην πράξη.

Οι 4 φάκελοι έχουν ήδη ξεκινήσει το συναρπαστικό τους ταξίδι ανά την Ελλάδα. Παρακολουθήστε την πορεία τους και την πλοκή της κάθε ιστορίας καθώς εξελίσσεται στο παρακάτω χάρτη, σε τέσσερις χρωματιστές διαδρομές:

scroll to top