ΑλλάΖΩ Σελίδα… από τη βιβλιοθήκη ↔ στη φύση- Μια σπορά κι έναν καιρό…

03_μια-σπορα-κι-εναν-καιρό_network960x540.png

Ο σπόρος είναι ο πρώτος κρίκος στην αλυσίδα της ζωής. Είναι η αρχή, η γέννηση, η ιδέα, ο λόγος προέλευσης. Από τη νεολιθική εποχή, ο άνθρωπος άρχισε να ασχολείται με την συλλογή και την καλλιέργεια των σπόρων. Στην αρχή, έσπερνε τους σπόρους χωρίς να τους σκεπάζει με το χώμα. Έριχνε τον πρώτο σπόρο στο κέντρο και συνέχιζε με τους υπόλοιπους σε σπειροειδή διάταξη γύρω από αυτόν. 

Ο σπόρος που επεκτείνεται μέσα από την σπείρα… Ένα σχήμα που συναντάμε παντού στη φύση, συμβολίζει τη ζωτική δύναμη και παρατηρούμε παντού μέσα στο σύμπαν. Στους στροβιλισμούς των ποταμών, στους έλικες των φυτών, στο DNA, στα δακτυλικά μας αποτυπώματα, στο ανάγλυφο σχήμα του αυτιού, στα κελύφη των σαλιγκαριών, στα όστρακα, στους κυκλώνες, στους γαλαξίες, στα κέρατα των κριαριών…Ένα σύμβολο γέννησης, αναγέννησης και ανάπτυξης που ακολουθεί τον κύκλο της ζωής, συνδυάζει το σχήμα ενός κύκλου και την δυναμική εξέλιξη του και συμβολίζει τον χρόνο.

Ο σπόρος είναι η αρχή μιας ιστορίας και η σπείρα η εξέλιξη της.

Ας είναι και αυτό το καλοκαίρι γεμάτο από ιδιαίτερες ιστορίες, δημιουργικές δραστηριότητες, γνώση, διασκέδαση και πολλά ενδιαφέροντα βιβλία! 

Ξεκινάμε… 

Μια σπορά κι έναν καιρό… 

scroll to top