Δημοτική Βιβλιοθήκη Νέας Περάμου Αττικής

Η Δανειστική Βιβλιοθήκη Δημοτικής Κοινότητας Νέας Περάμου Αττικής, λειτουργεί από το 2005 και βρίσκεται κοντά σε ένα πανέμορφο περιβάλλον, αφού  η παραλία και η πλατεία Αγίας Βαρβάρας είναι σε απόσταση αναπνοής. Οι κάτοικοι αλλά και οι περαστικοί  μπορούν να την επισκέπτονται καθώς κάνουν τον περίπατό τους στην πανέμορφη πόλη μας και την παραλία μας.

Το 2011 η Δημοτική Βιβλιοθήκη ηλεκτροδοτήθηκε, και εμπλουτίστηκε με έπιπλα και ηλεκτρονικό εξοπλισμό και το 2022 εμπλουτίστηκε με περισσότερα ράφια και δύο επιπλέον Η/Υ,  προς εξυπηρέτηση του κοινού. Έγιναν διάφορες δωρεές βιβλίων από κατοίκους, εκδοτικούς οίκους αλλά και συγγραφείς.

Σήμερα (2022), τα τεκμήρια της Δημοτικής μας Βιβλιοθήκης ξεπερνούν τα 10.000,  έχει γίνει καταγραφή, καταλογογράφηση κι έχουν μπει βιβλιάριθμοι, ενώ τώρα ψηφιοποιούνται με το Νέο ΑΒΕΚΤ. Ο χώρος του αναγνωστηρίου και οι  Η/Υ χρησιμοποιούνται από το αναγνωστικό κοινό αρκετά συχνά, γίνεται χρήση του εκτυπωτή και του φωτοτυπικού μηχανήματος, ενώ έχουμε επισκεψιμότητα και από σχολεία.

Οι εκδηλώσεις με συγγραφείς, καλλιτέχνες και εθελοντές, για παιδιά και μεγάλους, είτε στον χώρο της Βιβλιοθήκης, είτε στην Πλατεία Αγ. Βαρβάρας, καθώς επίσης και στο παραλιακό ανοικτό Θεατράκι της Δημοτικής Κοινότητας Νέας Περάμου, ξεκίνησαν από το 2015, και συνεχίζονται μέχρι και σήμερα, ενώ σημαντικές είναι και οι δράσεις που έγιναν στην Δ. Βιβλιοθήκη μας σε συνεργασία με μουσεία, αλλά και με το Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών της Ε.Β.Ε. αφού είναι μέλος του Δικτύου  και συμμετέχει στις δράσεις του.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση: Μαργαρίτη και Χρήστου Συρράκου, Νέα Πέραμος 190 06, Ελλάδα
Τηλέφωνο: 2296035586
Email: vivliodhmoti@yahoo.com