Απολογιστική συνάντηση ΚΕ2017

IMG_6179-3.jpg

Το Σάββατο 09/12/2017, στο νέο κτίριο της Εθνικής Βιβλιοθήκης στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος,  πραγματοποιήθηκε η Απολογιστική Συνάντηση της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2017.

Συνεργάτες από Βιβλιοθήκες – μέλη του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών παρακολούθησαν είτε με τη φυσική τους παρουσία είτε εξ αποστάσεως, μέσω ζωντανής αναμετάδοσης, την παρουσίαση των αποτελεσμάτων της αξιολόγησης του προγράμματος και συμμετείχαν σε συζήτηση καταθέτοντας παρατηρήσεις, προτάσεις και νέες ιδέες.

Η έναρξη πραγματοποιήθηκε με το καλωσόρισμα από τον Δρ. Φίλιππο Χ. Τσιμπόγλου, Γενικό Διευθυντή της Εθνικής Βιβλιοθήκης. Στο πρώτο μέρος, το πρόγραμμα περιελάμβανε παρουσίαση και ανάλυση ποσοτικών και ποιοτικών αποτελεσμάτων της αξιολόγησης από την Ειρήνη Βοκοτοπούλου και την Πάμελα Μίνη, κανόνες καλής χρήσης και πρακτικής στην επικοινωνία, τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης και την πλατφόρμα επικοινωνίας basecamp από τη Στεφανία Ξυδιά και τη Μυρτώ Μέρμηγκα. Η παρουσίαση ολοκληρώθηκε με μια πλήρη αναφορά στις επισκέψεις και τα οφέλη τους που έχουν γίνει στις βιβλιοθήκες του ΔΕΒ, και όχι μόνο, από τον Γρηγόρη Χρυσοστομίδη. Οι συμμετέχοντες κατέθεταν τις ερωτήσεις και τις προτάσεις τους, ενώ, όσοι παρακολουθούσαν μέσω livestreaming, είχαν τη δυνατότητα να  υποβάλλουν ερωτήσεις μέσω livechat, οι οποίες απαντήθηκαν προφορικά ή γραπτά από την ομάδα συντονισμού της ΚΕ2017.

Στο δεύτερο μέρος, παρουσιάστηκε από την Ειρήνη Βοκοτοπούλου μια νέα πρόταση της Εθνικής Βιβλιοθήκης για μηνιαία εκπαιδευτικά προγράμματα που μπορούν να υλοποιηθούν πιλοτικά σε βιβλιοθήκες του ΔΕΒ. Για το σκοπό αυτό, προτείνονται πέντε θέματα, ένα για κάθε μήνα, από τον Ιανουάριο ως τον Μάιο. Κάθε θέμα αναπτύσσεται σε τέσσερις συναντήσεις και μπορεί να υλοποιηθεί με ομάδα παιδιών της βιβλιοθήκης ή να χρησιμοποιηθεί ως υλικό για σχολικές επισκέψεις.

Η γόνιμη συζήτηση που ακολούθησε, τόσο με τους παρευρισκόμενους, όσο και μέσω livechat, ανέδειξε πως το Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών εξελίσσεται σε ένα θεσμό για τις βιβλιοθήκες στην Ελλάδα που θα μπορεί στο μέλλον να παρέχει πολύπλευρη υποστήριξη στο έργο τους.

scroll to top